1Kw Hány Le

1Kw Hány Le

2000 Eb Döntő – Búza Dávid: &Quot;Nekem Is Az Eb A Cél!&Quot; | Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata

Wednesday, 08-Jun-22 00:09:05 UTC

Olaszország nyerte meg a labdarúgó Európa-bajnokságot, miután a londoni döntőben 1–1-es rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyesekkel 3–2-re legyőzte Angliát. DÖNTŐ London, Wembley Stadion, 67 173 néző. V: Kuipers (holland) Olaszország: G. Donnarumma – Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson (Florenzi, 118. ) – Barella (Cristante, 54. ), Jorginho, Verratti (Locatelli, 96. ) – Chiesa (Bernardeschi, 86. ), Immobile (Berardi, 55. ), L. Insigne (Belotti, 91. ). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini Anglia: Pickford – Walker, (Sancho, 120. ) Stones, Maguire – Trippier (Saka, 70. ), Rice (J. Henderson, 74., Rashford, 120. ), Mount (Grealish, 99. ), Phillips, Shaw – Kane, Sterling. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate Gólszerző: Bonucci (67. ), ill. Shaw (2. ) Anglia először vagy Olaszország 1968 után másodszor? Ez volt a kérdés a londoni Eb-döntő előtt. No meg az, hogy jól döntött-e Gareth Southgate angol szövetségi kapitány, hogy felállást váltott az elődöntőben sikeres kezdőcsapathoz képest.

  1. HEOL - Olaszország nyerte a labdarúgó Európa-bajnokságot!

HEOL - Olaszország nyerte a labdarúgó Európa-bajnokságot!

A vezetőedző, Joël Müller egy nappal korábban közölte, hogy helyem lesz a kispadon, emiatt ideges voltam. De belül magabiztosnak éreztem magam, és vártam a nagy pillanatot. Az utolsó percben álltam be, és azonnal gólt szereztem! Robert Pires volt a csapat sztárja, felfoghatatlan, hogy ő adta a gólpasszt. " Manchester United–Southampton 3–2 2004. január 31., Premier League "Az volt az álmom, hogy a világ egyik legnagyobb csapatában kapjak helyet. Amikor 1999-ben megérkeztem kölcsönbe a Newcastle együttesébe, végignéztem, ahogy a Manchester United mindent visz. Láttam, mit művelt Dwight Yorke és Andy Cole, és azt mondtam magamban, nekem ez kell. Irigyeltem az Old Trafford hangulatát. Nehéz elmondani, milyen volt rögtön az első mérkőzésen a kapuba betalálnom. Az ember úgy érzi, át kell élnie a pillanatot, én viszont fejben körbeutaztam a világot, miközben azon gondolkodtam, hányan lennének szívesen a helyemben. Nagyon keményen dolgoztam. Éppen nem volt a csapatban ballábas szabadrúgáslövő, mivel Ryan Giggs akkor nem játszott, így megragadtam a lehetőséget.

Olaszország 1968 után másodszor lehet Európa-bajnok, ugyanakkor a helyszín, a londoni Wembley Stadion az angoloknak kedvezhet, igaz, eddig csupán három csapatnak sikerült hazai közönség előtt elhódítani a trófeát. Spanyolország 1964-ben, Olaszország négy évvel később, míg Franciaország 1984-ben nyert döntőt saját szurkolói előtt, míg a portugálok 2004-ben, a franciák pedig 2016-ban ezüstérmesek lettek. Az Eb-finálékat illetően Angliának ez lesz az első szereplése, az olaszok viszont 1968 után 2000-ben és 2012-ben is elbuktak, utóbbin ráadásul 4-0-ra kaptak ki Kijevben a spanyoloktól, amely a legnagyobb különbségű vereség a kontinenstorna döntőinek történetében. Anglia a 13. ország, amely bejutott a fináléba, és az első "újonc" 2004 óta, amikor Görögország és Portugália csapott össze a végső győzelemért. Ha az olaszok nyernek vasárnap a Wembleyben, akkor rekordot döntenek, Spanyolország ugyanis 44 évet várt a második Eb-címére, 1964 után 2008-ban diadalmaskodott ismét. Mindkét csapat hosszabbítás után jutott be a londoni fináléba, az olaszok tizenegyespárbajra kényszerültek a spanyolokkal szemben, míg az angolok a ráadásban verték 2-1-re Dániát.

Zidane panenkás 11-ese, majd piros lapot érő fejelése élete utolsó meccsén, Materazzi egyenlítő gólja, Trezeguet hibája a büntetőknél, Grosso mindent eldöntő 11-ese – beleborzongtál már a felsorolásba is, ugye? 9. Spanyolország – Olaszország: 4-0 (2012. július 1. ) A végére maradt a legsúlyosabb vereség, egyben az Eb-döntők történelmének legnagyobb különbségű meccse. A fináléba kisebb meglepetésre eljutó Azzurri a kor szupercsapatával csapott össze, az ekkorra roppant mód elfáradó, valamint sérülések által is sújtott olasz válogatott végül túlzóan sima verésbe szaladt bele Iniestáék ellen David Silva, Jordi Alba, Fernando Torres és Juan Mata góljaival.

2000 eb döntő 500
  • Anatómia Élettan Mándi Barnabás | Dr. Mándi Barnabás: Anatómia-Élettan (Medicina Könyvkiadó Rt., 2006) - Antikvarium.Hu
  • Új kia sorento ára word
  • 2000 eb döntő es
  • Búza Dávid: "nekem is az EB a cél!" | Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata
  • Ismerjétek meg Roberto Martinez együttesét, a belga válogatottat!
  • Parapetes kazán - Gyakori kérdések
  • 2000 eb döntő v
2000 eb döntő se
  1. Tesco akkumulátor árak