1Kw Hány Le

1Kw Hány Le

Pokolgép Totális Metál: Pokolgép - Totális Metál (2012 Remaster) Cd - P - Cd (Magyar) - Rock Diszkont - 1068 Budapest, Király U. 108.

Wednesday, 08-Jun-22 03:42:02 UTC

2. 3... Start válogatás, 1985) – 4:07 Kegyetlen asszony ( Ki mit tud? kislemez, 1983) – 4:49 Mindhalálig rock 'n' roll (koncertfelvétel, 1990) – 4:54 Közreműködők [ szerkesztés] Pokolgép: Kalapács József – ének Kukovecz Gábor – gitár, vokál Nagyfi László – gitár, vokál (1-15), ének (6) Pazdera György – basszusgitár Tarca Laszló – dobok Nagy Feró - vokál Józsa Béla - D-24 effekt Trunkos András - emulátor Források [ szerkesztés] Filmmúzeum Televízió, Privát rocktörténet sorozat, 19. rész: Pokolgép Pokolgép kiadványok részletesen (1983-1990) További információk [ szerkesztés] A jel (videóklip) m v sz Pokolgép Kukovecz Gábor · Pintér Csaba · Tóth Attila · Z.

Pokolgép totális metal gear

pokolgép totális metál

Nagy kedvencem továbbá az Átkozott nemzedékben 2:38 tájékán hallható "tehénbőgés" szerű gitáreffekt, amiről nem tudom, mi akart lenni, de engem bizony minden egyes alkalommal jókedvre derít, ahányszor csak hallom. Az újrakiadás igazán igényes voltát jelzi, hogy az eredeti tíztételes dalcsokorhoz nem kevesebb, mint öt bónuszdalt is kapunk, ami ugye majd' a felével meg is növeli az eredeti lemezhosszt. A bónuszok közül a legkorábbi az igazi kuriózumot jelentő, tapseffektes, a metaltól baromi messze álló, leginkább tán dirty blues/boogieként aposztrofálható Kegyetlen asszony 1983-ból. A cím eredetileg Vérszívó asszony volt, és a '83-as Ki Mit Tud? kislemez B oldalán jelent meg. Érdekesség, hogy az A oldalra egy méltán elfeledett zenekar, a Smog két szörnyűséges tétele, a Zsíroskenyér (!!! ) és a Robot került fel. További kuriózum, hogy ekkor még a zenekar tagjai voltak Gyenizse András dobos és persze a későbbi Ossian főnök Paksi Endre is. Aztán itt figyel még az 1985-ös kislemez két jól ismert dala: A Sátán és A Maszk, illetve ugyanezen évből az elég direkt elnevezésű (és rettentően agyas, pusztán a cím két szavát tartalmazó refrénnel felvértezett) Heavy Metal az 1.

megjelenés: 1986. augusztus / 2012. szeptember 14. (újrakiadás) kiadó: Hammer / Hungaroton producer: Trunkos András, Nagy Feró zenészek: Kalapács József - ének Kukovecz Gábor - gitár Nagyfi László - gitár Pazdera György - basszusgitár Tarcza László - dobok az eredeti kiadás játékideje: 35:49 1. A jel 2. Pokolgép 3. Démon 4. A tűz 5. B. S. emlékére 6. Totális metal 7. Mennyit érsz? 8. Átkozott nemzedék 9. Mindhalálig rock and roll 10. vább Szerinted hány pont? A Kukovecz / Nagyfi / Kalapács / Tarcza / Pazdera-féle klasszikus Pokolgép anyagai vitán felül a magyar rocktörténelem elporladhatatlan alapkövei közé tartoznak, rajtuk himnuszok hosszú sorával, de ha egyet kéne kiválasztanom közülük, az bizony a Totális Metal lenne. Egyrészt ugye azért, mivel legelső kizárólag csak egyetlen lehet, és ez az anyag nem pusztán a magyar heavy metal históriában jelenti a kezdetet, hanem számomra is ez jelentette a legkorábbi randevút Hóhérékkal. Egy barátom - nem, nem Fekete Bárány koncertre cibált el – adta oda a zsírfoltos, szakadt borítójú kazettát, amit még a bátyjától "örökölt", hogy hallgassam csak meg ezt a harangzúgással kísért, halotti menet tempóját idéző rekviemet, amit éppen egyik legnagyobb idolom, Bon Scott emlékére írt a csapat.

Pokolgép totális metal alchemist

  1. Pokolgép-Totális Metál(Teljes Album 1986) - YouTube
  2. Totális Metál - Wikipedia
  3. Pokolgép totális metal gear

2. 3… Start válogatásról, amelyek azért őszintén bevallva sokkal inkább érdekesek, mint jók. De fogjuk fel őket kordokumentumokként, amiket szépen végigrágva egészen precíz képet nyerhetünk róla, hogyan fémesedett fokozatosan a kezdetben azért még elég erősen magyarosch hard rock hatásokat (a P. Mobil például jó kiindulópont) mutató muzsika. Az anyagot a Mindhalálig rock and roll eredetinél gyorsabban játszott, közönségénekeltetős élő verziója zárja a '90-es Koncertlemez anyagról. Gép-Gép-Gép-Po-kol-gép!!! - zúgja a tömeg legvégül, és ennél méltóbban nem is búcsúzhatna el ez a maximális igényességgel összerakott kiadvány a hallgatótól.

Utána is játszottak Gábor mellett sokan, mígnem az akkori Ninive gitáros Nagyfi Laci csatlakozott hozzájuk. A zenekar irányítása fölött ekkorra Endre és Gábor már nem tudtak közösen dönteni, így Endre kiszállt és később megalakította az azóta is sikeres Ossian zenekart. Az épp aktuális dobos, Gyenizse András ismerőse, Pazdera Gyuri vette át a basszusgitárosi posztot, majd mikor András Amerikába disszidált ő hívta a zenekarba dobolni a régi Rockwell-es kollégát, Tarca Lacit. 1984-1985 táján a zenekar népszerűsége rohamosan nőtt. Megesett, hogy egy este két FMH-s koncertet is adtak, ami összesen több, mint ezerötszáz nézőt jelentett. A népszerűség eleinte mégsem járt anyagi előnyökkel. A fiúk minden keresett forintot visszaforgattak a produkcióba. Díszleteket, fény- és hangtechnikát halmoztak. Ezekben az időkben vették azt a koporsót is, ami sokáig állandó "szereplője" volt a műsornak. A koporsót Gáborék első emeleti lakásának előszobájában pihentették két buli közt, benne kábeleket tárolva.